KONTAKT
WEBBKARTA
OM OSS
Om oss
eSkills for Jobs 2014
eSkillsWeek 2010
eSkillsWeek 2012
Aktiviteter
VäljIT-spelet
Kodu cup
Länka till oss
Nyhetsbrev
Kontakt

Om VäljIT

VäljIT-projektet syftar till att få fler ungdomar att studera och arbeta inom IT-området. Det gäller alltså inte bara IT-branschen, utan även övriga näringslivet och offentlig sektor.

Projektet har följande mål som ska vara uppnådda senast 2015:

Minst 2 sökande per högskoleplats.

 

I genomsnitt minst 40 procent av de sökande ska vara kvinnor.

 

Minst 50 procent av eleverna i årskurs nio (varav minst 40 procent flickor) ska ange att ett IT-yrke är något som de kan identifiera sig med.

 

Bakom projektet står branschorganisationen IT&Telekomföretagen inom Almega. I projektet deltar också ett stort antal intressenter från högskolor och företag både inom och utanför IT-branschen.

 

I samverkan mellan näringsliv och skola genomförde IT&Telekomföretagen under hösten 2010 och våren 2011 ett projekt tillsammans med elever på Thorildsplans gymnasium för att utveckla och locka fler unga till ungdomskarriärsajten VäljIT.se. För mer information om detta projekt kontakta gärna Ulrika Strömqvist, IT&Telekomföretagen.

 

IT&Telekomföretagen inom Almega

IT&Telekomföretagen är en medlemsorganisation för företag från hela IT- och telekomsektorn. Det är Sveriges största branschnätverk som gemensamt driver och utvecklar marknaden för IT såväl som IT-företagandets villkor. IT&Telekomföretagen har drygt 1000 medlemsföretag som tillsammans har över 100 000 medarbetare. IT&Telekomföretagen är en del av tjänsteföretagarorganisationen Almega.

 

För frågor kring IT&Telekomföretagens arbete med kompetensförsörjningsfrågor kontakta Fredrik von Essen, näringspolitisk expert på IT&Telekomföretagen, telefon 08-762 70 57.

 

Om VäljIT

Webben är framtagen av:

Ann-Charlotte Geissler, Kalas design och kommunikation>

 

Design: Ulrika Tjernström, Russin Design>

 

Filmer: Erik Swan och Emily Rosenqvist - New Generation Film och Fredrik Nilzén och Monica Hanson - Yrmis

 

Foto: Maria Ramström

Så valde vi:
Services Engineer
Affärskonsult
Datadesigner
Chef Application Management
Business CIO
Instruktör
Webbutvecklare
Testare
Vad väljer du?
Copyright 2009 IT&Telekomföretagen inom Almega
Mer om VäljIT >